Hamuváros

Tartalom:

  • Fülszövegek
  • Spoileres könyvajánló
  • Borító vélemény
  • Folytatás
  • Megveheted
  • Befejezés

Fülszöveg:

Végzet ereklyéi 2. – Hamuváros

Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal covers_398100előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

 

Spoileres könyvajánló

Aki nem olvasta a történetet az ezt a részt NE olvassa el!

Az árnyvadászok kalandja folytatódik.

Clary megpróbál visszalendülni régi életébe, de ez képtelenség tudván, hogy az anyja 89be738e95fbe7658c521fdcb4b7e35dkómában fekszik, és ő maga is egy árnyvadász, eddig a pontig nem nagyon tértünk el a Csontvárostól. Miközben a lány próbálja visszahozni az életét a rendes kerékvágásba, testvére – Jace- egyre jobban elvegyül Valentine életében és nem lehet már tudni, hogy kinek az oldalán áll, az inkvizítor pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiút elfoghassák. Miután kiderül, hogy Jace és Valentine titokban tartja a kapcsolatot, és Jace ennek érdekében semmi mentséget nem tudom mondani bezárják a Néma testvérekhez, és innentől kezdődnek a nagyobb csavarok.

A Néma testvéreket sorra megölik. Szerintem ezzel a jelenettel az egyetlen probléma az, hogy nem tesznek semmi, extrém dolgot a történtek után. Nincsenek kivizsgáltatások és semmi ehhez kapcsolódó dolog, ezt a szálat teljesen függve hagyják a történetben.

15781842_1284359224977458_1991534652_nMajd elmennek a tündérekhez (ezt a részt pontosan nem tudom, hogy hol volt a történetben, mert egy-két héttel ezelőtt olvastam és már enyhén összemosódtak a jelenetek), ebben a részben már megtudhattunk több érdekességet a másik “fajról” ami talán érdekessé tehette a történetet, és bár nagyon imádtam a tündérkirálynő kérését -biztos lesznek ezzel kapcsolatban még bonyodalmak- de már túl erőltetettnek tűnt sajnos az egész.15781964_1284359164977464_544024550_n

De most egy kicsit térjünk vissza Valentine fonalához.  Szerintem ezt a részt, nem a lehető legjobban alkották meg. Igen, Valentine gyűjti a vért az alvilágiaktól, de egyéb nagyobb bonyodalmakat nem okoz, kivéve persze azt, hogy a vérfarkas Malia lesz (aki mellesleg szerintem nem sokat ér a történetben) és miután Simon átváltozott, ő lesz a vámpír áldozat. De ha már megszerezte a kelyhet, a fő gonosz, legyenek már a történetben nagyobb csavarok! Igaz jönnek újabb démonok, de többet nem igazán tudhatunk meg, és ez engem elszomorított.

Az egyetlen igazi akció jelenet, az a hajón történő helyzet volt. Az árnyvadászok elindulnak megmenteni Simon-t, Valentine hajójára. Igazából így visszagondolva, nem történtek nagyobb bajok a csatában (kivéve persze az inkvizítor elvesztését, amivel kapcsolatban szerintem még lesznek érdekességek), megmentették Simon-t, és mindenki túlélte a csatát kisebb-nagyobb sebekkel.

Majd ezek után jött számomra az egyik kedvenc részem. Most nézhettek engem hülyének, hogy komolyan, te ezt szeretted? De én kifejezetten utáltam a Clary-Simon párt és, hogy 15820414_1284359138310800_1817523549_nvégre beismerték, hogy a kettőjük kapcsolata pusztán barátság, hát én azt hittem öröm táncot fogok járni. 😀

És végül a történet utolsó csavara, ami miatt BIZTOS elolvassuk a következő kötetet az, hogy hamarosan Clary anyja felébred, és rengeteg kérésre kapunk választ.

A történetben rengeteg dolgot tudhatunk meg Jace gyermekkoráról, ami szerintem fantasztikus volt.

Emellett megismerhettük Clary és Jace különleges képességeit, ami újabb kalandokba repít bennünket.

Így a véleményem elolvasás/leírása után lehet, sőt biztos, hogy valakinek úgy tűnhet, nem igazán lett ez a kedvenc történetem, ez nem igaz. Olvasás közben ezek az apró hibák fel sem tűntek a történetben, csak 15820272_1284359191644128_1965458701_nmiután végig gondoltam a történetet, de ez nem jelenti azt, hogy ne imádtam volna. Imádom, az egészet, ha ebben a részben éppenséggel nem voltak világ megváltó részek is, de nagy reményeket fűzök a további kötetekhez és izgalommal várom a folytatást. És, hogy ajánlom-e a történetet? TERMÉSZETESEN, mint mondtam a történet olvasása közben észre se vesszük hibáit, mert teljesen elcsavarja a fejünket, lebilincselő és csak úgy falni lehet a lapokat. Na, de nem húzom tovább a szót, a lényeg, hogy az aki elolvassa annak, fantasztikus élményben lesz része. ❤

Borító vélemény:

untitled

Mint ahogyan az előző történethez, ehhez a könyvhöz is két borító van, a legelső és a folyamatosan megjelenő új borítósak. Nekem mindkettő nagyon elnyerte tetszésemet, igazán árnyvadászosak, de az én polcomon ebből is az újabb borítós van meg. Mindkettőn Clary található meg, kék színvilágban.

Folytatás:

Végzet ereklyéi 3. – Üvegváros

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is covers_402369ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.

Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron?

A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.

Alig várom, hogy elolvashassam, ezt a kalandokkal teli történetet is! 

Megveheted itt: 

Hamuváros: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-a-vegzet-ereklyei-2-hamuvaros-458

Üvegváros: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-a-vegzet-ereklyei-3-uvegvaros-625

Befejezés:

Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra visz. Azt fogod kívánni, bárcsak sose érnél az út végére. city-of-ashes-wallpaper-mortal-instruments-9793288-1280-1024

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s