A koronahercegnő

Tartalom:

  • Fülszöveg
  • Spoiler mentes könyvajánló
  • Spoileres könyvajánló
  • Borító vélemény
  • Folytatás
  • Megveheted
  • Befejezés

Fülszöveg:

Kiera Cass – A koronahercegnő – Párválasztó 4.

35 UDVARLÓ. 1 HERCEGNŐ. KEZDETÉT VESZI EGY ÚJ PÁRVÁLASZTÓ.

Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan the-heir_612x925ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.
Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.
Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.

HÚSZ ÉVVEL EZELŐTT ÉDESANYJA NYERTE EL A KORONÁT.
ELJÖTT VAJON AZ IDEJE ANNAK, HOGY EADLYN HERCEGNŐ IS RÁTALÁLJON AZ IGAZ SZERELEMRE?

Spoiler mentes könyvajánló:

Újabb párválasztó történet?! A legtöbben már bizonyára ismeritek Maxon és America tumblr_nnc4lqlfed1twm0kto1_500szerelmi történetet, amit Kiera Cass alkotott meg számunkra, (ha mégse olvastad akkor STOP, ehhez a kritikámhoz menj vissza: Párválasztó). Legnagyobb örömmel jelentem be VAN FOLYTATÁS! ❤ Jó bizonyára ezt már sokan köztetek hallottátok, sőt már olvastátok a történetet, és mondtak már nektek rengeteg jót és rosszat is róla, tehát már most az elején leszögezném, hogy Eadlyn nem America. Aki azt várja el, hogy egy ugyan olyan történetet olvashatunk el, mint az előzményben, annak inkább nem is fecsérelném az idejét, mert nem lesz az. Eadlyn egy teljesen más, markáns személyiség, emiatt a történet is teljesen átalakult, és sokan eleinte emiatt (én is), nem értették azt, hogy a történetnek miért kell folytatás. De ahogyan olvasod szép lassan rájössz, hogy az író nem akarta abba hagyni úgy, hogy csak America, azaz egy versenyző szemszögéből mutatja be a történetet, hanem, mint a királyi család részeként is elénk tárja a világot. Na, de most térjünk el az ajánlónak ettől a részétől és vessük bele magunkat abba, amiről valójában szól a történet.

352fede0a3698fba19390e001d4a452135 udvarló. 1 hercegnő. Kezdetét veszi egy új párválasztó.

A szülei átformálták a világot mindenki számára, egy fantasztikus, új társadalmat hoznak létre, de a bajoktól nem szabadulnak…
Egy lány, akinek át kell vennie a koronát…
És egy újabb párválasztó, ahol minden másképp alakul…
Eadlyn csak élvezni akarja az utolsó pillanatait, mielőtt királynő lesz, de a nép nem várt bonyodalmakat okoz.
Újabb párválasztót kell indítani, amit talán senki se akar?
Mi bújik meg a báj és elegancia mögött?
Hová tűnt az a világ, amit mindenki remélt?
Képes lesz Eadlyn helyt állni és mindent rendbe tenni?

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=vJnmkooDmBo&t=2s

Kiera Cass, a párválasztó történetek teljesen más oldalával ismertet meg bennünket és nagy utazásra viszi magával az olvasót…

Spoileres könyvajánló:

Kiera Cass a párválasztó történetek keretein belül, egy teljesen más világot fest le cabb9919dcd507c7a0bd104812df5934számunkra. Eadlyn, aki azt hiszi maximálisan felkészült a koronára, egyszer csak bele csöppen a párválasztó világába. 35 férfi, pedig ő egyet sem akart.

Rengeteg embernek körülöttem egyáltalán nem tetszett a hercegnő személyisége, pedig szerintem olyan tökéletesen alkotta meg az író, hogy annál jobban nem lehetett volna. Meg volt benne a báj, az elegancia és a makacsság. Igen, mint említettem egyáltalán nem olyan, mint America, de ezt nem is várhatjuk el, hiszen két külön személyiség más múlttal a háta mögött. Viszont mindkettőjük életében hatalmas változásokat hozott a párválasztó. Eadlyn megismerkedett népének valódi hibáival, szeszélyeivel és a nem létező tűrő képességével.
Imádtam látni azt, ahogyan Eadlyn megváltozik. A lányból aki nem akart semmi hűhót teljesen átlakult. Mintha egészen idáig egy tündérmesében élt volna és most bele pottyant kepkivagasa való világ sötét vermébe. Olyan gondokba ütközik, amiket már nem lehet megoldani egyszerűen és az egész párválasztót átértékeli. Ahogyan megtalálja a közös hangot a kérőkkel, de közben küszködik az önmagának a megismerésével, remek segítséget nyújt az olvasó számára, legalábbis számomra, mert rengetegszer vettem észre a történet során, hogy én is tanultam a könyvből. Rádöbbentem, hogy olykor milyen önző is az ember és a tetteire már csak akkor jön rá, mikor már mindent elveszített. De mégis a történetben végig ott volt az elegancia, a háttérben lévő fonalak mozgatása, és olykor a legnagyobb bajban az okozhat kiutat, ha nevetsz egy jót mindenen. A történet rengetegszer megtanított átértékelni dolgokat és, hogy a szavaknak mégis mekkora súlya van.

De most nézzünk konkrét helyzeteket. a48a6414901fad44776e410212aa4dd8
Eleinte én nagyon utáltam Eadlyn-t, hogy egy kis segítséget sem képes a szüleinek adni azzal, hogy elszórakoztatja a népet, de aztán a történet során megismerhettük azt, hogy igazából saját magával sincs tisztában és nemigazán ismeri a világot, amit irányítania kell.
Azok a tulajdonságok, amik akkor jöttek elő amikor randevúra ment valamelyik fiúval, szerntem az volt a pillanat amikor akkor meg ismerhettük igazán a hercegnő problémáit és érzéseit. Bár végig megvolt benne az önzőség, egyre jobban megváltozott és rájött, hogy a helyzete bármikor megváltozhat, elvesztheti s családját, a népét… Rengeteget vigyorogtam a történet alatt, és imádtam amikor Kile-val voltak azok az igazi izzó szerelmes részek… Igen, remélem, hogy Kile lesz végül a választott király. 😀 (NE SPOILEREZZ HA TUDOD A VÉGÉT) Nagyon tetszett az, hogy Eadlyn nem olyan, aki azonnal bedől mindenkinek, hanem képes kiállni parvalasztomagáért és harcolni a céléért.

Összességében imádtam a történetet az elejétől a végégig (na jó talán az elején még nehezen barátkoztam meg az új helyzettel. 😀 ). És a legjobban azt imádtam az íróban, hogy képes az egész könyvön át fokozni a helyzetet, majd az utolsó oldalon bedob egy hatalmas taslit az olvasó számára (America betegsége), hogy csak így fogja a könyvet és teljes sokkban olvassa az utolsó, mondatot, majd szavakat…

Borító vélemény:

the-heir_612x925

Azt kell mondjam, hogy a párválasztó borítók közül ez a kedvencem (Az igazi mellett). Gyönyörű szépen lett elkészítve, ez a lila és a fehér együtt valami elképesztő. Oda meg vissza vagyok érte. A borító teljesen olyan, mint Eadlyn. (Ha valakit érdekel utána lehet nézni a lila szín jelentésének ITT tekintheted meg)

Folytatás: 

Kiera Cass – A korona

Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem tumblr_nxd1uqdxt11raxliuo1_1280hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is beleszerethet.
A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna.
Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul.

Megveheted itt:

A koronahercegnő: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kiera_Cass_A_koronahercegno_A_Parvalaszto_4_&id=278735&type=22

A korona: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kiera_Cass_A_korona_Parvalaszto_5_&id=287284&type=22

Befejezés:

Nem hinném, hogy a végzet vagy a sors létező dolog lenne. De azt elmondhatom, hogy néha pontosan az a személy sétál be az ajtón, akiben mindig is reménykedtél, s megtesz mindent azért, hogy távol tartson magától. Aztán valahogy mégis kiderül, hogy elégnek bizonyulsz hozzá. – Kiera Cass – Koronahercegnő

Processed with MOLDIV

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s