Opál

Tartalom:

  • Fülszöveg
  • Spoileres könyvajánló
  • Borító vélemény
  • Folytatás
  • Megveheted
  • Befejezés

Fülszöveg: 

J. L. Armentrout – Opál – Luxen 3.

Senki sem érhet el Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja irántam az érzéseit, komolyan beszélt. Soha többé 6669_b1nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobban köztünk a tűz.
Csakhogy még ő sem védheti meg családját a veszélyektől, ha eltökélik, hogy kiszabadítják szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim előtt nincsenek határok.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. Akkor sem, ha az eredmény örökre szétzúzza a világunkat.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.

Spoileres könyvajánló:

tumblr_o7agleoqkq1txbcq2o1_540Az első szó, ami eszembe jut ha erre a könyvre/sorozatra gondolok, az a tökéletes. Bár azt kell, hogy mondjam ez a rész nem a kedvencem volt. A történetben végig voltak meglepő fordulatot, de azt amit az írónő a tetőpontnak szánt, az könnyen kitalálható volt, hiszen biztosak lehettünk abban, hogyha a luxenek a fejükbe veszik azt, hogy ők kiszabadítják Bethanyt , akkor az meg is fog történni. De azért nem hagyhatjuk annyiban ezt a dolgot, mert nem lehet az, hogy happy end és semmi több, hiszen az unalmas és sablonos, ezért előre érezhettük/tudhattuk, hogy vagy Daemon vagy Katy nem fog kijutni a helyről, ahová betörnek. És hát végül a “szerencsés nyertes” Katy lett, és bár előre éreztem, hogy ő fog ott maradni, mégis megszakadt a szívem, amikor a lány elszakad Daemontől, az, hogy Katy ott marad egyedül ezernyi arummal… 9d7d140ff99cbfdbd05df6ce4ef092adMég rágondolni is borzasztó.
Miközben ezt a könyvet olvastam folyamatosan izgultam és egy rettentő furcsa érzés keringett bennem. Lapoztam és lapoztam vártam azt a pillanatot, amikor végre elindulnak és kiderül az, hogy mi lesz ennek a csapatnak a sorsa. Néha már úgy éreztem az író túlságosan is nyújtja ezt az egészet, de igazából jól háttérbe szorult ez, hiszen mindig volt valami más probléma.
Nagyon tetszik az, hogy az eddigi három kötetben mindig megismerkedhettünk egy-egy kővel, ami valamilyen hatást kifejt a luxenekre (például nekem is van egy obszidiánom superthumbazóta), hiszen ez még jobban megmutatja azt, hogy ezernyi rejtélyt rejtegetnek még számunkra a könyvünk főszereplői.
Viszont ott azért eldurrant az agyam, hogy Blake visszatért a történetbe. Annyira pofátlan seggfej, hogy az már egyszerűen túlmegy mindenen. Egyszerűen csak szeretném, hogy valaki végre kinyírja. Van egy olyan érzésem hogy ez a közeljövőben meg is fog történni.
Amit még nagyon sajnáltam a történetben, hogy Katy elvesztett nagyjából mindenkit Daemonon kívül. Anyukájával nem beszélhet, hiszen akkor hatalmas bajba keverné, Dee nem 725d72f4643ee2d65d037adb828ae282-1hajlandó akármilyen kapcsolatba kerülni a lánnyal (bár az is igaz, hogy legalább elment vásárolni vele, ami legalább egy kicsit összehozta őket), és minden egyéb ember is kilőve, csak elképzelni tudom azt, hogy ez milyen rosszul eshet Katynek.
Na de ha már említettük Daemont… Nem mondok újat azzal, hogy mennyire is oda meg vissza vagyok érte. Egyszerűen tökéletes és felülmúlhatatlan. Imádtam az összes pillanatát, de mégis ami ebből a könyvből megmaradt, mint Katy Daemon pillanat, azaz amikor Katy rájön arra, hogy egy kapcsolatban folyamatosan vannak viták és problémát, de mindezeket együtt kell megoldani, ez engem maximálisan lehengerelt.
f421f5ca00294f9358ac9dda60eb890aÉs arról, hogy vajon mi lesz a folytatásban? Hát szerintem Daemon leigázza a világot Katy megmentéséért. Képtelenség, hogy ez a kettő hatalmas erővel rendelkező luxen/ember/mutáns  ne tudná megoldani mindazt, amit az élet eléjük sodor, és talán ezt imádom az egészben a legjobban, hogy mindig van valami, ami mozgásban tartja ezt az egész körforgást.
Mindenesetre irány olvasni, hiszen a történetnek még bőven nincsen vége szerencsére.

Borító vélemény:

6669_b1

Gyakorlatilag az összes luxen könyvnél a borítóknál magamat ismételgetem, hiszen mivel számomra nem adják át a modellek a szereplőket, nem igazán tetszik, viszont valamilyen szinten mégis jól válogatták össze, hiszen a kötetek kinézete közt mindig van valami közös, ami nekem elnyerte a tetszésemet. Viszont vissza térve a modellekre, nagyon nem szeretem azt, hogy ha egy könyvön teljesen látszanak a szereplők “emberien” hiszen mindenki máshogyan képzeli el a karaktereket és nagyon ritkán egyeznek, emellett az, hogy látjuk őket nagyon befolyásolja a fantáziánkat is. Ezzel nem arra akarok célozni, hogy ne próbálják imitálni a szereplőket, hanem, hogy egy minimális takarásba legyenek, hogy az olvasóra bízzuk a karakter elképzelést.

Folytatás: 

J. L. Armentrout – Origin – Luxen 4.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.739828.jpg

Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.
Sikeresen behatoltak Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Nem kérdés.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha alkalmazkodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémisztőek, és amit elárulnak, felzaklatja Katyt. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?

„Ó, te jó ég!!! Ez valami eszméletlen volt! Armentrout aztán tudja, hogy kell fokozni a feszültséget! Olyan csavarokkal borzolta az idegeimet, hogy most tényleg jól jönne egy időgép. Pedig tényleg mindent megtettem, hogy addig húzzam az olvasást, amíg csak lehet. De az utolsó száz oldalnál képtelenség volt letenni a könyvet!” – Caladril, moly.hu

Megveheted itt: 

Opál: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-armentrout-opal-6669

Origin: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-armentrout-origin-eredet-6765

Befejezés:

„Armentrout a Luxen-sorozat harmadik kötetében sem lassít a lendületén. Az olvasókat az első laptól az utolsóig megbabonázza majd. Katy és Daemon körül pattognak a szikrák, ahogy az intrika szövevénye köréjük fonódik. A barátok és ellenségek végre megmutatkoznak, és a végén az olvasók kiabálni fognak.” – RT Book Review, 4 1/2 csillagde52ba5e1ed9758ca22f8a496268302a

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s