Fallen

Tartalom

  • Fülszöveg
  • Spoiler mentes könyvajánló
  • Film
  • Spoileres könyvajánló
  • Borító vélemény
  • Folytatás
  • Kedvenc idézetek
  • Megveheted
  • Befejezés

Fülszöveg

Lauren Kate – Fallen

Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal 0605_b1felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani… A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Könyv előzetes megnézhető IDE kattintva.

Spoiler mentes könyvajánló

973bc603daf5bcf85cceb123752589cc.jpg
Egy lány aki folyamatosan árnyakat lát maga körül és ezek az árnyak végtelen sötétséget hordanak magukkal. Bárhogyan próbálsz segítséget kérni, csak elküldenek egy javító intézetbe, ahol megjelenik Ő.
Két szerelmes, akik sosem lehetnek együtt…
Egyedül ezernyi kérdéssel, gondolattal és rejtélyes emberekkel. Kire számíthatsz? És mi történik, ha kiderül az igazság? Egyáltalán bízhat-e valakiben is?

Két szóban csak annyit mondanék a történetről, hogy olvasd el. Ezernyi titok, veszedelem. Igazi kalandokkal teli történet, amire mindenki kíváncsi. A történet hirtelen, pillanatok alatt ragadja meg az olvasót és onnantól kezdve nem lehet letenni a könyvet. Nem fogok én itt most ódákat zengeni róla, (majd csak a spoileres részen, ha ha 😀 ), egyszerűen csak állj fel és fuss el egy könyvesboltba és vedd meg. Igazi vöröspöttyös élményt fog nyújtani.

Film:

tumblr_static_tumblr_static_95oyohymq9cs0wso8kokwok0o_640.jpg

A történetről jelenleg megjelent egy film, amiről egy korábbi posztomban már meséltem, ajánlom azoknak megnézni, akik már olvasták a történetet és egy kicsit vissza szeretnének lendülni a Fallen általi világba.
Link: https://konyvespolcsite.wordpress.com/2017/02/08/konyvbol-filmek/

Előzetes:

Spoileres könyvajánló:

9dedbe4592152d8fd533b17f353481f5.jpgIgen, igen egy újabb angyalos könyv. 😀 Így a sok Angelfall trilógia után természetesen a Fallen került következőnek (mit szólnátok, ha a következő a Csitt, csitt lenne? Akkor végleg kivesézzük a népszerű angyalos történeteket). Na, de most koncentráljunk Lauren Kate által megalkotott világra.

Kétségtelen, hogy tetszett a történet, de mégsem azt a hatást keltette, mint mondjuk az Obszidán, vagy a Csontváros. Tehát nálam a: szeretem és ha kihagytam volna ezt a könyvet életem végéig bánnám, kategória. Tehát nem az OML, KEDVENC könyv lett, de azért voltak
e26905895ec072f4bc40750eade9c142.jpgbenne hatalmas ötletek és fordulatok, amik megdobták az egészet.
Viszont végig volt egy olyan érzésem, hogy túlságosan is kitalálható volt a történet. Rengetegszer éreztem azt, hogy én már ehhez hasonló helyzettel találkoztam, pedig Istenemre esküszöm, hogy nem olvastam még a könyvet. Ezalatt azt értem, hogy könnyen rájöhetett arra az olvasó, hogy ugye Cam lesz a srác, aki kimarad a szerelmi hármasból, a rossz fiú és remélem valahogyan ezt a szálat megcsavarja majd az írónő, hogy ne azt a sablonos hatást keltse. Mondjuk ez még nem volt olyan 83f48f05a6a001e0896ea4aec09bfeae.jpgextrém dolog, hogy kitaláltam/kitaláltuk hiszen rengeteg írónő dolgozik ezzel a szállal a történeteiben, de amikor már olyanok sem okoznak meglepetést, hogy a végén az a nő, aki elviszi Luce-t és a barátnőjét lesz az egyik “gonosz” na azt már problémának jelenteném.
Azt a fordulatot is viszonylag gyorsan kitaláltam, hogy Daniel és Luce között bizonyára lesz egy ilyen se veled, se nélküled kapocs és valami időutazásos helyzet, hiszen ezt gyorsan le spoilerezte nekünk a könyv bevezetője. Arra is könnyedén rá lehetett jönni, hogy valakit szintén meg fog “ölni” Luce az árnyak miatt és most már ahogyan számolgatom gyakorlatilag kivégeztük a nagyobb fordulatokat.
Persze számomra az volt a kedvenc rész, amikor Daniel elmeséli a történetet Luce-nak és ez a rövid tumblr_lepkibmF2J1qfg9uto1_500és gyors beszámolóra viszonylag könnyedén rájöhettünk, viszont bizonyára még nem ez a vége, hiszen rengetegszer mondja Daniel és Cam, hogy a lány még nem tud mindent és ez a függő szál volt az, ami végleg meggyőzött arról, hogy igen, ezt megéri folytatni.
Tehát, mint mondtam nem tartogatott ez a rész még akkora meglepetéseket, (végül is lehet, hogy csak amiatt, mert már nagyon otthon vagyok az angyalos témában), viszont azok a kérdések és félbehagyott helyzetek, amiket az írónő megteremtett nekünk a tumblr_static_tumblr_static_ts88lmjua1cc0c4wck8wokko_640történet végére hordozzák majd szerintem csak a nagy “bumm”-okat, úgyhogy kíváncsi vagyok már a történet folytatására. Sőt felkeltette most már az érdeklődésemet is ez a rengeteg angyalos történet, hogy bele lapozok a Bibliába, vagy a neten utána nézek, hogy hogyan is történt minden igazából.
Ja és persze azt sem feledhetjük el, hogy hatalmas Daniel fan lettem, már én is erősítem a rajongóinak köreit és nagyon tetszett az, hogy számomra a filmes Daniel kinézete szinte tökéletesen passzol az általam elképzelt könyves Danielhez. Kíváncsi vagyok arra is, hogy vajon hogyan fogja a színész alakítani a főhősünket.

Borító vélemény

0605_b1

Na nekem igazán tetszik ez a borító. Tökéletesen átadja azt a hangulatot és az élményt, amit a történet magával hordoz. Rejtélyes, figyelemfelkelő és ez a fekete és kék kombináció… Azt hiszem szerelmes vagyok. 😀 #csakkönyvmolypillanatok

Folytatás

Lauren Kate – Torment

Földi pokol.
A világ ilyen Luce számára barátja, Daniel, a bukott angyal nélkül.0809_b1
Egy örökkévalóságig tart, hogy egymásra találjanak, ám amikor sikerülne nekik, a fiú bejelenti, most mennie kell. Csak annyi időre, míg kézre keríti a Kitaszítottakat… azokat a halhatatlanokat, akik Luce-t meg akarják ölni. Daniel Luce-t a kaliforniai sziklás tengerpart egyik iskolájában, a Shoreline-ban rejti el, ahová rendkívüli tehetségek csoportja jár: a Nefilim, bukott angyalok és emberek leszármazottai.
A Shoreline-ban Luce megtanulja, mik azok az árnyékok, és hogyan használhatja fel őket arra, hogy előző életeibe belepillantson. Mégis, minél többet tanul Luce, annál inkább gyanítja, hogy Daniel nem avatja be mindenbe. Rejteget valamit…, valami végzeteset.
Lehet, hogy a Daniel által elmesélt múlt voltaképpen nem igaz? Lehet, hogy Luce számára végül is mást szán a sors?
A lebilincselő FALLEN (Kitaszítva) sorozat második könyve…, melyben a szerelem mindent túlél.

Kedvenc idézetektumblr_nw7rqox3gl1sf275po1_500.jpg

“A bizalom még a legjobb esetben is óvatlanság. A legrosszabb esetben öngyilkosság.” -Fallen

“Ha egynél többször mész valakivel egy helyre, akkor azt hiszem, az már nem csak a tiéd.” -Fallen

“Számomra úgy tűnik, hogy az árulók legalább hoztak egy döntést. De a gyávák? Ők csak ott ültek a körmüket rágva, de nem tesznek semmit, mert félnek bármit is cselekedni. Ez sokkal rosszabb.” -Fallen

“– A kettes számú szabály: soha ne hallgass rám! – kacagott Arriane a fejét rázva. – Nekem papírom van róla, hogy elmebeteg vagyok!” -Fallen

“– Próbálj emlékezni arra, amit mondtam!
– Melyik részére?- kérdezte Luce enyhe pánikkal.
– Amennyire csak tudsz belőle… de leginkább arra, hogy szeretlek” -Fallen

Megveheted itt:

Fallen: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/lauren-kate-kitaszitva-605

Torment: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/lauren-kate-torment-kin-fallen-2-809

Befejezés:

“A fiú ajka végre, végre az övére leereszkedett, olyan emésztő vággyal, amitől Luce lélegzete elállt. Úgy csókolta meg a lányt, mintha Luce egy elveszett rész lenne őbelőle, amit végre visszakap.” -Fallen 223abab8636e7a359ebe9c227c364833.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s