Tüskék és rózsák udvara

Tartalom

 • Fülszöveg
 • Kedvhozó
 • Kedvenc idézetek
 • Vélemény
 • Borító vélemény
 • Folytatás
 • Megveheted
 • Befejezés

Fülszöveg

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós 7401_b1.jpgés mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús sorozat első kötete.

Kedvhozó

Egy ártalmatlan pillanatban gyilkolsz és ez hatással lesz az egész életedre.

Elhurcolnak.
Fogva tartanak.ez
De te mégis képes vagy szeretni.

Feyre-nek új fejezet kezdődik el életében és minden, amiben eddig hitt megváltozik. Ezernyi harc, kín, de a szeretet felülmúlhatatlan. Tűzön-vízen át küzd érte, de vajon képes ekkora döntéseket meghozni? Képes megváltoztatni mindent? Vajon lehetséges tovább is szeretni valakit ennyire vagy minden megváltozik?

Próbák.
Tündérek.
Hatalmas kalandok.

És mindent csak ő érte…

Kedvenc idézetek

“– Undorító rohadék vagy. tumblr_nnkme38bxL1se8i1jo1_500.jpg
– Feltétlenül meg kell kérdezzem Tamlintól, hogy ilyen hízelgéssel nyerted-e meg a szívét.” -Tüskék és rózsák udvara

“Úgy nem tarthatod meg a hatalmat, hogy mindenkinek a barátja vagy.” -Tüskék és rózsák udvara

“– Ritkán fordul elő, hogy valaki megköszöni, hogy elvitted meghalni.” -Tüskék és rózsák udvara

tumblr_mmr87olRuP1rcvugeo1_500.png“– Miért tett az ágyasává?
– A nyilvánvalótól eltekintve? – Tökéletes arcára mutatott.” -Tüskék és rózsák udvara

“– Nem hiszek a sorsban. És nem hiszek egy nevetséges üstben sem.” -Tüskék és rózsák udvara

“– Ne érezd magad rosszul, ha olyasmit csinálsz, ami örömet okoz.” -Tüskék és rózsák udvara

Vélemény

tumblr_nsjwvhbns81ut8szno3_1280.jpgMost kérnék minden olvasót, hogy készüljenek fel az igazi könyves fanatikus ömlengésre, mert ezt a blogposztot képtelen leszek anélkül megírni.

Tehát, hol is kezdjem? Talán ott, hogy életem egyik legjobb döntése volt ezt a könyvet levenni a boltban a polcról és haza hozni. Bár viszonylag hosszabb ideig várt az elolvasásra, de miután kezembe vettem leigázott mindent. Az összes elvárásomat felül múlta és csak úgy berobbant. Amikor nem olvastam éppen a történetet, akkor a könyvön járt az eszem. A szereplőkkel együtt feküdtem le és keltem fel. Sarah J. Maas valami újat és izgalmasat alkotott, amit a tumblr_noggwsDKvg1tjqxd1o1_400.jpglegmerészebb álmaimban sem tudtam volna elképzelni. Az egész történet azonnal magával ragadott. Az apró gondolat foszlány, ami a könyv elején olvasható azonnal megfogott. “Elvesz egy életet. Most a szívével kell fizetnie érte.”  Ennél találóbb mondatot nem is írhattak volna rá a kötetre. Na de mi is történt a könyvben, aminek köszönhetően az (egyik) kedvenc kötetemnek mondhatom a könyvet? Kezdjünk is csak bele az igazi fanatikus vélemény írásába. Spoiler zóna kezdődik!

Az író azonnal megfogta az olvasót Feyre családjával és az anyjának tett ígéretével. Annyira jól leírta a szereplők érzéseit és a helyszíneket az írónő, hogy szerintem nem létezik olyan ember, aki ne tudta volna bele élni magát ebbe tumblr_nsgwgy73xn1qboiilo1_r1_500.pnga történetbe. Feyre személyében pedig egy olyan embert ismerhettünk meg, akiben sosem alszik ki a parázs. Folyamatosan életre kelti a lányt valami. Nem adja fel és mindent képes megtenni, hogy betartsa ígéretét, egészen amíg megjelenik a farkas és az innentől kibontakozó szál egyszerűen akkora robbanást hozott magával, hogy a mai napig nem tudom megfogalmazni azt az érzést, amit akkor érzek, ha a könyvre gondolok.

Ahogyan kitalálták Tamlin-nek ezt a “feladatot” hogy találnia kell egy olyan lányt, aki megölt egy tündért, majd bele szeret egybe egyszerűen… Awww ❤ Imádom azt a harmóniát, ami tumblr_nn6fb8yS8H1ruonemo1_500.jpgFeyre-ben és Tamlin-ban van. Az egész Tavasz udvara rész maga volt a varázslat, igazi tündérmese. Maximálisan kábulatba ejtett. Majd hirtelen az írónő behozta a rejtélyt és a sötétséget a történetbe. Rhysand, az én egyik kedvenc karakterem. Miután ő feltűnik az olvasó ide-oda kapja a fejét és próbálja felfogni és összerakni a történet apróbb részleteit. Megoldatlan rejtélyek és harcok, ki ne imádná? Ahogy Feyre és Tamlin elbúcsúzik. Majd, hirtelen megfordul minden és a lány visszamegy a tündérek világába és az igazi izgalom még alig kezdődött el.

4c1bd7e9482beaa174ab64c3c9420d6b.jpgAz írónő bevisz minket egy olyan történet labirintusba, aminek senki sem tudja hol van a vége. Amarantha személye mindenkit megfog egy pillanatra a történetben. Egyszerűen csak megállítja az embert olvasás közben. 3 próba és egy megoldás? Hová lehet ezt a tökéletességet még fokozni? Azok az érzelmek, amik előjönnek bennünk miközben a próbákat olvassuk. Feyre merészsége, Tamlin kitartása és hát Rhysand szenvedélye. Az egész történet szál egyszerűen brutálisan jó. Az utolsó három próba, majd a kitalálós kérdés megfejtése, Amarantha emberi gyűlölete, Feyre átalakulása, tündérek felszabadítása. Egyszerűen leírhatatlan és tökéletes. Imádtam. Képtelen vagyok kifejezni azt az érzést, amit a könyv elolvasása után éreztem. Tamlin és Feyre tökéletes harmóniája, miközben Rhysand is rengeteg rejtélyt 47826b0239f569a262626c8e28d08ad6.jpgtartogat még számunkra és ő lett az én (egyik) igaz könyves szerelmem, elképesztő és mámorító volt a karaktere. Egyszerűen csak szerettem volna egyedül maradni és tovább élni ebben a világban. Fájdalmas és egyszerre boldogító és igazán szenvedélyes volt ez az olvasási élmény. Spoiler zóna vége.

Számomra ez volt az első Sarah J. Maas kötet és innen is köszönöm a Molybirodalom bloggerének, hogy biztatott, hogy olvassam el ezt könyvet, mert imádni fogom ezt a történetet. Ez így is lett és biztos vagyok, hogy Sarah J. Maas másik sorozatáról és ennek a tumblr_nnkm8votjw1se8i1jo1_500.jpgtörténetnek a folytatásáról is hasonló  -ha nem ugyan ez- a véleményem lesz. Köszönöm, köszönöm és köszönöm minden embernek, aki kicsit is segített abban, hogy ez a történet a világ elé kerülhessen, mert igazi kincs, amit mindenkinek meg kell ismernie.

Vissza gondolva az egész történet olyan volt, mint egy rózsa illatos, gyönyörű, tökéletes, de mégis valamilyen szinten tüskés, vad és káprázatos. Köszönöm az írónak, hogy magával vitt egy ilyen varázsaltos helyre.  ❤

Pár fontos kérdés:

Melyik udvarhoz tartozom? Night court/ Éjszaka udvara
Tamlin vagy Rhysand? Én Feyre-t mindenképpen Tamlinnal szeretném együtt látni, de hozzám személyiségileg Rhysand közelebb áll, imádom azt a srácot! ❤

Borító (és cím) vélemény

7401_b1

Egy kicsit itt kitérnék a címre is. Mint az egész történetben ezt is tökéletesen választották. Tüskék és rózsák udvara. Bár viszonylag hosszú, de ebben a címben minden össze van foglalva.
A borító meg szintúgy el lett találva. Feyre-t tökéletesen ábrázolták. A lány gyönyörűségét és vadságát, az itt ott található növények meg még inkább jellemzik a történetet tulajdonságait. Gratulálok a készítőnek, imádom és szerintem sokan mások is így vannak ezzel.

Folytatás

Sajnos magyarul még nem jelent meg a történet folytatása, de az angolul tudóknak beteszek egy moly linket, ahol megrendelhetik angolul. b5908ccb74d563eb9ea139b05c9cee8a

Feyre survived Amarantha’s clutches to return to the Spring Court–but at a steep cost. Though she now has the powers of the High Fae, her heart remains human, and it can’t forget the terrible deeds she performed to save Tamlin’s people.
Nor has Feyre forgotten her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court. As Feyre navigates its dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms–and she might be key to stopping it. But only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future–and the future of a world cleaved in two.
With more than a million copies sold of her beloved Throne of Glass series, Sarah J. Maas’s masterful storytelling brings this second book in her seductive and action-packed series to new heights.

https://moly.hu/konyvek/sarah-j-maas-a-court-of-mist-and-fury

Megveheted itt

Tüskék és rózsák udvara: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/sarah-j-maas-a-court-of-thorns-and-roses-tuskek-es-rozsak-udvara-tuskek-es-rozsak-udvara-1-7401

Befejezés

“Csodálatosan megírt történet, érzékien romantikus és szenvedélyesen könyörtelen. Egyszerűen lenyűgöző.” -Alexandra Bracken, New York Times bestellerszerző

tumblr_nnq8l4FIeq1u7edqpo2_1280.jpg

 

Reklámok

Tüskék és rózsák udvara” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nagyon jó értékelés lett! Nagyon választékos szavakkkal fejezedd ki a gondolataid, igazán igényes. Egyetértek veled szinte teljesen, ugye én Rhysandet nem szerettem az elsőben. Tényleg nagyon jól le tudtad írni a rajongók érzéseit a könyvvel kapcsolatban.
  Viszont olvasva az értékelésed rájöttem, hogy nekem is meg kellet volna már írnom a sajátom, mielőtt elkezdtem az ACOMAF-t, mert mostmár teljesen megváltozott a véleményem, szóval kicsit skizofrénes lesz az értékelésem. Tényleg nagyon fura úgy olvasni az értékelésed, hogy mondasz dolgokat, amikre csak nézek, hogy “ja! te még nem tudod!” És én se tudtam ezért eddig helyén volt a lelki békém, mostmár nincs.
  Mindegy is, fantasztikus értékelés volt egy csodálatos könyvről. Köszi az említést és szívesen.

  Kedvelik 1 személy

  1. Nagyon köszönöm a terjedelmes hozzászólást! 😀 ❤ Már alig várom a folytatást és a te értékelésedet is természetesen! 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s