Harry Potter és az elátkozott gyermek

Tartalom

 • Fülszöveg
 • Kedvhozó
 • Kedvenc idézetek
 • Vélemény
 • Borító vélemény
 • Folytatás
 • Egyéb HP forgatókönyv
 • Befejezés

Tartalom

John Tiffany és Jack Thorne – Harry Potter és az elátkozott gyermek

Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium 3378641_5túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia.
Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

Kedvhozó

Újra Harry Potter világában egy kicsit más szemszögből.
Rég elveszett barát.
Vissza a múltba.b9b5892e3d06beb21e8f7d80f3a1ac52
Időnyerő
Minden megváltozik…

Mi lenne, ha Voldemort nyerne?
Mi történne, ha Ron és Hermione nem szerettek volna egymásba?
Mi történt volna, ha minden másképp alakulna?
Vigyázz mit mondasz, mert sohasem tudhatod, hogy mi lesz a következménye…

Kedvenc idézetek

“Néha az életért halállal kell fizetni.”

“Hegyi trollok böklencháton vágtatnak keresztül Magyarországon.”image

“Van az életben egy pont, amikor el kell döntened, hogy milyen ember akarsz lenni. És amikor elérsz arra a pontra, akkor szükséged van vagy egy szülőre, vagy egy barátra. Ha pedig addigra elidegenedtél a szülődtől, és nincs barátod… akkor nagyon egyedül vagy. Egyedül lenni pedig szörnyű dolog.”

Vélemény

Nem, nem és nem. Ez nem Harry Potter történet.

Őszintén szólva nem tudom, hogy mit vártam ettől a könyvtől. Sohasem értettem, amikor harry-story+fb_647_053116072301egy ilyen csodálatos sorozatokat, mint a Harry Potter folytatnak. Minek? Már úgysem lesz ugyan az, mint amilyen az elején volt. Teljesen feleslegesnek és értelmetlenségnek tartottam ezt a könyvet. SPOILER-es rész kezdődik.

Még talán az alap ötletet egész kreatívnak találtam, hogy vissza akarják hozni Cedric-et a halálból, de a kivitelezés borzalmas. Ahogyan folyamatosan megváltoztatják a Harry-Potter-and-the-Cursed-Child-Could-Go-Global.jpgtörténetben a múltat katasztrofális és a szereplők is szintúgy. Harry, Ron és Hermione karakterét ahol csak lehetett elrontották és számomra egy olyan negatív képet adott a könyv, hogy azt el nem tudom mondani. Az összes Harry Potter szereplő jellemét mintha megváltoztatták volna. Folyamatosan húzták az egész történetet és a végén még ki is derült, hogy az egésznek semmi értelme nem volt… Na meg persze az, hogy vissza akarták hozni Voldemortot az életbe. Ne ne és ne. Engedjük már el harry_potter_and_the_cursed_child_by_brunoarauto09-d9uxixm.jpgezt az egész szálat. J. K. Rowlink abszolút tökéletesen megírta a Harry Potter történetet hét könyvben, ne húzzuk tovább ezt az egészet, mert borzalmas. SPOILER VÉGE

A másik hiba pedig, hogy az egész szöveg nem volt igényes. Bár ugye ez a történet színpadra van írva, ahol biztos csodálatos, de könyvben teljesen illúzió romboló. Maximálisan az agyamra ment a _89905808_potterstage.jpgpárbeszéd forma is. Egy 300 oldalas történet, amit elolvastam 2 óra alatt. És nagyon untam. Az egyetlen pozitívuma a könyvnek számomra, hogy ismét bebizonyosodott az, hogy NE folytassuk a Harry Potter történetet. Mert ez a történet nem repített vissza minket a HP világába.

Remélem legalább színpadon lenyűgöző volt!

Borító vélemény

3378641_5

Szép munka, nagyon tetszik a kinézete, de valahogy szerintem nem passzol a többi HP könyvhöz és magához a történethez sem.

Egyéb HP könyv

Azoknak, akik vissza szeretnének mégis csak valahogy menni a varázsvilágba, azoknak bátran ajánlom a Legendás állatok és megfigyelésük filmet, amiről kritikát ITT olvashattok. Az ehhez kapcsolódó könyvet, pedig még nem olvastam, de szerintem a filmből kiindulva bizonyára jobb. 🙂

J. K. Rowling – Legendás állatok és megfigyelésük – Az eredeti forgatókönyv

1926-ot írunk. Amikor az ifjú magizoológus, Göthe Salmander megérkezik New Yorkba, még csak nem is sejti, hogy az eseményeknek milyen különös láncolatát indítja el. 3823132_5.jpgMágikus bőröndjéből ugyanis kiszökik néhány varázslény, akiknek üldözése közben ő és újdonsült barátai sokkal nagyobb veszedelmekkel is szembekerülnek, mint amekkorát egy szerelmes randalór vagy egy aranytól megrészegült orrontó furkász jelent.

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola könyvtárának népszerű darabja, a Göthe Salmander által írt Legendás állatok és megfigyelésük adott ihletet J.K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek szerzőjének e forgatókönyv megírásához. Rowling csodálatos világának rajongói lapról lapra élvezhetik az írónő megkapó humorát, varázsvilág-építő fantáziájának működését és mély, megértő szeretetét úgy a pálcaforgató, mint a varázstalan emberek iránt.

Lebilincselő olvasmány és igazi kuriózum minden gyűjtő számára

Megveheted itt

Harry Potter és az elátkozott gyermek: https://www.libri.hu/konyv/jk_rowling.harry-potter-es-az-elatkozott-gyermek.html

Legendás állatok és megfigyelésük: https://www.libri.hu/konyv/jk_rowling.legendas-allatok-es-megfigyelesuk-3.html

Befejezés

“Jack Thorne-nak, aki belépett a világomba, s ott gyönyörű dolgokat tett.” -J.K. Rowling

 

Harry-Potter-and-the-cursed-child-in-London.jpg

Reklámok

Harry Potter és az elátkozott gyermek” bejegyzéshez ozzászólás

   1. Igen nekem tetszett. Egyetértek, hogy eggggyáltalán nem olyan, mint az eredeti, főleg a karaktereket jól elrontották, de ha eltekintek az eredeti részektől, akkor ez egy nagyon jó könyv. Ha nem tekintek el akkor meg egy jó fanfic. Nem ugyanolyan, de jó volt megint találkozni velük. A nagyon rossz jövős időutazás különösen tetszett, szakadtam rajta! :DDD

    Kedvelik 1 személy

   2. Nekem valahogyan ebből a szempontból sem tetszett. 😦 Hiszen ennyi erővel akár Harry szüleit is vissza lehetett volna hozni az életbe és bár igaz voltak viccesebb részek valahogyan olyan felesleges volt ez az egész könyv szerintem. :((

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s