A barackfa titka

Tartalom

  • Fülszöveg
  • Kedvhozó
  • Kedvenc idézetek
  • Vélemény
  • Borító vélemény
  • Az írónő egyéb könyvei
  • Megveheted itt
  • Befejezés

Fülszöveg

Sarah Addison Allen – A barackfa titka

A harmincéves Willa Jackson – generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, 6762_b1.jpgelőkelő déli család sarjaként – kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején a környék legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a hanyatlás és a szégyen jelképe.
Willa megtudja, hogy volt osztálytársa , a nemesi származású Paxton Osgood, kívül-belül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást.
A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, ami azóta is hatással van az élők sorsára.

Kedvhozó

Rejtélyes múlt.peach-escort-cards-peach-keeper-burgundy-gray-wedding-inspiration-sarah-addison-allen-hey-wedding-lady.jpg
Egy barackfa a kertben.
Vajon kit öltek meg?

Egy lány, aki megváltozott.
Egy férfi, aki keresi a helyét.
Egy testvér, aki talán tökéletes.
Egy történet, ami feledhetetlen.

Egy átlagos időszak volt a kisvárosban, egészen amíg el nem következett a Nőegylet 75. évfordulója. Családi titkok, rejtélyek. Szerelem. És minden választ elrejthet a múlt.

Kedvenc idézetek

“– Senki sem tud kibújni a bőréből. Döbbenet, mennyire nincs beleszólásunk a sorsunkba. Ha ezt elfogadjuk, a többi már gyerekjáték.”dsc_00162.jpg

“A sors sosem fedi fel előre, mi vár ránk az életben. Nem mindig mutatja meg a helyes utat. De (…) néha, ha szerencsénk van, valaki a kezünkbe nyom egy térképet.”

“Rájött, hogy a kávé emlékeket idéz fel: mindenkiben mást és mást. Vasárnap reggeleket, baráti összejöveteleket, a drága nagypapát, aki már nem lehet velünk, az Anonim Alkoholisták Klubját. A kávé mindenkinek jelent valamit. Sokan meg sem tudnának lenni nélküle.”

“– Csak olyan bulikra szoktál elmenni, amihez közöd van? Mondjuk, a születésnapodra? – A férfi rövid hallgatás után komoran jegyezte meg: – Béna poén volt. Bocs! Ha az ember negyvennyolc órája van talpon, mindent viccesebbnek lát a kelleténél. Hazafelé jövet harsányan röhögtem az útjelző táblákon. Fogalmam sincs, miért.”

Vélemény

Imádtam. Őszintén ebben az elhavazott tanulós időszakomban pontosan erre a könyvre peach-keeper.jpgvolt szükségem. Lekötötte a gondolataimat és egyszerűen olyan kellemes és üdítő volt az olvasása, hogy akaratlanul is szabadidőmben csak ezt a könyvet olvastam.
Minden volt benne, ami csak kellett: szerelem, rejtély, múlt. De mindezek olyan tökéletesen voltak adagolva, hogy csak faltam a lapokat. Az írónő folyamatosan csavarta a szálakat, tökéletesen alkotta meg a szereplőket és egyszerűen imádtam. Amikor ezt a könyvet olvastam, mindig hatalmas boldogság fogadott. SPOILER-es rész következik.

Az egész történet felvezetése máris elnyerte a tetszésemet. Egy régi ház, ami maga köré vonzotta az embereket. Egy lány, aki a gimnázium után teljesen megváltozott. Egy Peach-Moonshine-It-Is-a-Keeper-Sikerpár, akik keresik a helyüket a nagyvilágban és egy titok, amire sohasem derült igazán fény.
Nagyon tetszett, ahogy az írónő, behozta a fontosságát a barackfának. Amikor a “nagyik” beszélgetnek és az utolsó elhangzott szó a barack… tökéletes volt. Nagyon tetszett az, ahogy a szereplőink a múltukkal és a jelenükkel egyszerre küzdöttek. A szerelmi szálak is tökéletesen lettek megalkotva. Rengeteg problémával találták szemben magukat a karakterek, de valahogy a végén mindig kiutat találtak a helyzetekből. Az covers_111281.jpgegész történet, amit elénk tárt az író annyira valóságos és talán ez az, ami végül tényleg megfogott. Az egész rejtély, amit olvashattunk ebben a könyvben fantasztikusan lett megalkotva. És ami a legjobban tetszett az egészben, hogy szereplőink sohasem tudták meg végül a teljes igazságot, csak mi olvasók, ez annyira tökéletessé tette az egészet. SPOILER VÉGE

Ez a könyv megtanított arra, hogy mi a barátság és arra, hogy a múlt rejtélyes és veszedelmes és nem kell mindenre fényt deríteni. Valami éppen attól tökéletes, hogy rejtve marad. Nagyon ajánlom azoknak a könyvet, akik csak egy könnyed olvasmányra vágynak. Sarah Addison Allen abszolút egy kikapcsoló történetet nyújt az embereknek. És a legjobb az volt az egészben, hogy olvasás közben teljesen olyan volt, mintha én is ott lennék a szereplőkkel.
A barackfa rejtélye teljesen magával ragadott!

Borító vélemény

6762_b1

Tökéletes. Abszolút passzol a történethez és olyan gyönyörű… naphosszat tudnám bámulni. ❤ Gratulálok a készítőnek!

Az írónő egyéb könyvei

Olvastam, ezt is csak ajánlani tudom!

Sarah Addison Allen – Édes élet

A huszonhét éves Josey Cirrini három dologban biztos: hogy észak-karolinai szülővárosában a tél a kedvenc évszaka, hogy ő egy igazi déli szépség igencsak 0745_b1.jpgszánalmasra sikerült utódja, és hogy az édességet legjobb, ha szekrénye rejtekében fogyasztja el. Josey élete hosszú éveken át eseménytelenül zajlik anyja házában, vigaszt egyedül az édességekből és romantikus regényekből felhalmozott hatalmas készlet jelent számára, ezek közé menekül minden este… Egészen addig, amíg egy napon rá nem döbben, hogy a szekrényét elfoglalták. Nem más rejtőzött el benne, mint a helyi pincérnő, Della Lee Baker, a goromba, de lágyszívű nő, aki egyharmad részt maga a végzet – de kétharmad részt egy tündéri keresztanya…
Egy szerencsétlen, és hibákkal teli életből menekülve Della Lee úgy dönt, Josey titkos szekrénye a legbiztonságosabb hely. Cserébe megváltoztatja Josey életét – mert az bizony egyértelmű, hogy ez a szekrény nem egy boldog nő tulajdona. Della Lee nyers szeretetének hatására Josey hamar lemond a pekándió tekercsről és a karamelláról, felfedezi olykor nagyon is heves női ösztöneit, és hamarosan rádöbben, hogy az élet sokkal több lehetőséget rejt, mint gondolta.

Még több könyv: http://konyvmolykepzo.hu/?s=sarah+addison+allen

Megveheted itt

A barackfa titka: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/sarah-addison-allen-a-barackfa-atka-6762

Édes élet: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/sarah-addison-allen-the-sugar-queen-745

Befejezés

“Allen megint valami különlegeset alkotott, ami egyszerre gyönyörködtet és birizgálja a kíváncsiságunkat… Csodálatos történet, nem mindennapi szereplőkkel.” -Fresh Fiction

peachkeeper-studio.jpg

 

Reklámok

A barackfa titka” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s