Szépség és a szörnyeteg

Tartalom

 • Előzetes
 • Vélemény
 • Szereposztás és szereplők
 • Extra érdekesség
 • Zene
 • Befejezés

Előzetes

Vélemény

Őszintén az egész történet fantasztikusan lett megoldva. Az összes kitalált rajzfilm figura,beauty-and-the-beast-rose.jpg valami olyan tökéletességgel lett megalkotva… az egész filmben látni lehetett, hogy hová fejlődött napjainkba a technika, elképesztő látványt nyújtott az egész.

Most nem szeretnék magáról a történetről beszélni, mert szerintem nincs ember, aki nem ismerné Belle és a Szörnyeteg történetét. Nagy nehézség lehetett a szereplőknek az egész film elkészítése, hiszen gyakorlatilag alig volt olyan dolog a filmben, ami a való életben is úgy nézett ki, ahogy a képernyőn. Az egész film hozta a tumblr_nn0qxuA4FZ1updw00o7_500.jpgmindenki által ismert rajzfilm hangulatát, de a pluszok, amiket a történetbe bele raktak mindenképpen pluszpontot érdemelnek. A színészek fantasztikusan lettek válogatva és tényleg minden pillanat azonosult a rajzfilmmel. Gyönyörű és alapos munka volt ez a film és a humor sem hiányzott soha a jelenetekből. Hatalmas gratuláció a készítőknek és ha esetleg Belle könyvtára nem kéne senkinek… én szívesen elfogadom. 😀

Egyetlen dolog, ami miatt a film végén a fejemet fogva mentem ki a mozi teremből, az pedig az volt, hogy ebbe a GYEREK filmbe is bele kerültek a tumblr_oovz3mnoAL1un8qsqo2_500melegek. Mint már korábbi posztomban is elmondtam egyáltalán nincs bajom velük és elképesztően jó látni azt, hogy napjainkban ennyire nagy már az összetartás velük kapcsolatba, de akkor is. Miért kellett ide is berakni őket? Ez egy gyerekeknek szánt mese, ahol semmilyen fontos értéket nem közvetítenek, mert ez a történet nem róluk szól és semmi közük hozzá. Igaz, lehet, hogy valakinek fel sem tűnt, hiszen alig pár másodpercig voltak a képernyőn, de akkor is ahh. Nem kellett volna. Egyszerűen csak úgy tűnt, hogy a végére oda dobták azt a meleg párt poénból. Ha már belerakták őket is akkor legalább ki lehetett volna dolgozni az egészet, mert így egyáltalán semmi értelme nem volt. És tudom, hogy ez igazából nem is a melegek hibája, hanem azoké, akik kitalálták ezt a végére és ismétlem nem ismétlem el a melegeket.

Mindenesetre nagyon jó volt a film és minden Disney imádó embernek csak ajánlani tudom. Nagyon jó volt és még egyszer meg kell említenem, hogy a látvány egyszerűen nagyon nagyon nagyon lenyűgöző volt. 😀

Szereposztás és szereplők

Emma Watson – Belle

Annyira nagyon jól alakította Emma Belle-t, hogy azt leírni nem tudom. Igazi hercegnő 588b852e1700002f001d0c7bvolt a színésznő, bár nekem néha feltűnt egy-egy Hermione pillanat, mégis elképzelni nem tudom mennyire nehéz lehetett ennek a filmnek elkészítése és nagy gratulációm neki. Szerintem aligha tudtak volna nála jobb Belle-t találni.
Bővebben Emma Watsonról itt olvashattok: http://starity.hu/sztarok/emma-watson/

Beauty-Beast-2017-Movie-Posters.jpgDan Stevens – Szörnyeteg

Elképzelni sem tudom, hogy hogyan készítették el általa a Szörny karakterét, de mindenképpen tökéletes munka, fantasztikusan nézett ki az egész. Bár őszintén szólva én nem igazán így képzeltem el a “szőke herceget”, de a rajzfilmbeli karakterre tökéletesen hasonlított.
Magát a színészt nem ismerem, többet itt olvashattok róla: http://starity.hu/sztarok/dan-stevens/

Luke Evans – Gastonbtb-busshelter-gaston-v3-sm-1485455135136_1280w.jpg

Egyik kedvenc karakterem. 😀 Végig nevettem az összes jelenetet vele, hatalmasat alakított a képernyő előtt.
A színészt itt sem ismertem, de mindenképpen csak gratulálok neki. Bővebben itt olvashattok róla: http://starity.hu/sztarok/luke-evans/

Egyéb színészek:

Szereplő Színész Magyar hang
Belle Emma Watson Kardos Eszter
Szörnyeteg / Herceg Dan Stevens Pál Tamás
Gaston Luke Evans Posta Victor
Maurice Kevin Kline Hirtling István
Lefou Josh Gad Seder Gábor
Monsieur D’Arque Adrian Schiller Kapácsy Miklós
Agathe Hattie Morahan Kovács Nóra

Extra érdekességek

1. Belle az első Disney-hercegnő, aki barna hajú.ab2fa74af74ea00e1a3237ac0a00377c.jpg

2. A szörnyeteg átváltozásakor támadó vihar komoly múltra tekint vissza – korábban az 1985-ös A fekete üst című rajzfilmben használták fel.

3. 2010-ig ez az animációs film volt az egyetlen, amit Oscar-díjra jelöltek. Abban az évben aztán a Fel! részesült ugyanebben az elismerésben.

4. A mese első jelenete előrevetíti a történéseket: Belle egy könyvet lapozgat, amelynek illusztrációja egy barna hajú hercegnőt és egy csúf férfialakot ábrázol, háttérben egy kastéllyal.

5. Belle és a herceg tánca a zárójelenetben Csipkerózsika és Fülöp keringőjének újrafelhasználása.

6. A városban egyedül Belle visel kéket. Ez a jel is mutatja, mennyire különbözik a többi gallery-1478513245-beauty-and-the-beast-house-staff.jpglakótól.

Forrás

7. A szörnyeteg nevét egyetlen alkalommal sem említik a filmben. Bár úgy hivatkoznak rá, mint Adam hercegre, a filmben nem hangzik el, hogy valóban így hívnák.

8. Tizenegy éves korában átkozták el a herceget – ezt is csak Lumiére dalából, a Be Our Guestből (a magyar változatban Gyere hát) 060aa3b368c5fa9e3dafeb15bec1e9ac.jpgtudhatjuk meg, amikor arról énekel, hogy már tíz éve „rozsdásodnak”. Ehhez hozzájön, hogy a rózsa a 21. születésnapján virágzik.

9. Belle a legidősebb Disney-hercegnő. Mark Henn a film egyik animátora egy interjúban elárulta, hogy a többi hercegnővel ellentétben Belle már a húszas évei elején jár, magát a karaktert pedig Jennie Garth-ról és Alyssa Milanóról mintázták. (Utóbbit Ariel megalkotásakor is „elővették”.)

10. Csészike a kezdeti vázlatok szerint egy kis zenedoboz lett volna.

+1. Bambi édesanyja is feltűnik a filmben – a nyitójelenetben őt láthatjuk a kastély előtti erdőben inni egy kis pataknál.

Forrás

Honnan is ered az ötlet?

Színfalak mögött..

Zene

El kell mondjam, hogy mind a magyar, mind az angol zenék fantasztikusak voltak.

Befejezés

“Meg ne tévesszen a rút külső, mert a szépség a belsőben lakozik.” – Szépség és a Szörnyeteg

beauty-and-the-beast-black-and-white-disney-emma-watson-Favim.com-4464116.jpeg

Reklámok

Szépség és a szörnyeteg” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nagyon jó lett a bejegyzés, jó a téma is😄😍. Az érdekességek nagyon tetszettek a legtöbbjüket nem tudtam.
  Írtad, hogy nehéz lehetett hiszen szinte semmi sem úgy nézett ki a forgatáson, mint már elkészült filmként. Hát szerintem nézz egy pár Alíz csodaországban (Tim Burton- Johnny Depp) forgatási videót, na az tényleg durva! De igaz ez se lehett semmi főleg a szörnyeteg miatt. Szegény színésze. Meg Emma tényleg tehetséges, ha nem zökkentette ki, hogy a partnere szürke kezes-lábast és kenguru cipőt visel. 😄

  Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s