Sorozat ajánló – Vámpírnaplók

A mai naptól egy új sorozat indul majd a blogon, amiben azokról a sorozatokról olvashattok, amiket én nézek/néztem. 🙂

wZJ1Fkf.jpg

Tartalom

  • Általános tudnivalók
  • Kedvhozó
  • Vélemény
  • Érdekességek
  • Könyv
  • Befejezés

Általános tudnivalók

A Vámpírnaplók 8 évaddal rendelkező befejezett sorozat.large.png

A sorozat egy természetfeletti lények által kísértett Virginia állami kitalált kisvárosban, Mystic Fallsban játszódik. Középpontjában a főszereplő, Elena Gilbert(Nina Dobrev), Stefan (Paul Wesley) és Damon Salvatore (Ian Somerhalder) szerelmi háromszöge áll. Később fény derül a város titokzatos múltjára is.

Az amerikai tévésorozat, melynek alkotói Kevin Williamson és Julie Plec. Alapjául L. J. Smith ugyanazon című könyvsorozata szolgál. A sorozat 2009. szeptember 10-én indult az Egyesült Államokban a The CW filmcsatornán. Magyarországon 2010. június 25-én debütált az RTL Klubon.

Szereplő Színész Magyar hang
Elena Gilbert Nina Dobrev Nagy-Németh Borbála (1-5. évad)Sallai Nóra (6. évad)
Stefan Salvatore Paul Wesley Varga Gábor
Damon Salvatore Ian Somerhalder Szabó Máté
Jeremy Gilbert Steven R. McQueen Szvetlov Balázs
Bonnie Bennett Katerina Graham Vadász Bea
Matt Donovan Zach Roerig Előd Álmos
Caroline Forbes Candice Accola Molnár Ilona (1-4. évad)
Haffner Anikó (5. évad)
Tyler Lockwood Michael Trevino Előd Botond (1-3. évad)
Molnár Áron (4. évad)
Alaric Saltzman Matt Davis Seszták Szabolcs
Niklaus Mikaelson Joseph Morgan Csík Csaba Krisztián
Elijah Mikaelson Daniel Gillies Csőre Gábor (2. évad)
Horváth Gergely (3. évad)
Rebekah Mikaelson Claire Holt Kelemen Kata
Kol Mikaelson Nathaniel Buzolic Czető Roland

Kedvhozó

Mystic Falls, rejtélyes kis város.
Ezernyi titok és tekintélyes múlt.
Most mindenre fény derül.a02711d29c0b6ed1a96d60cfe3ad3b81.jpg

Természet feletti lények.
Lehetséges?
Új játékszabályok.
Be tudod őket tartani?

Egy szerelmi történettel kezdődik, de minden megváltozik.
Barátság. Család. Élet. Halál. Szerelem.

Vámpírok. Vérfarkasok. Hibridek. Boszorkányok. Hasonmások.
Mi tennél, ha te is egy lennél közülük?

Mystic Falls egy olyan kisváros, ahol szempillantások alatt megváltozik minden.

Vélemény

Hát Vámpírnaplók. Az első igazi nagy sorozat volt az életemben.

Még nagyon régen kezdtem el nézni a Vámpírnaplókat és azonnal magával ragadott. A 11-12 éves énemnek nagyon tetszett ez a tipikus alapötlet, amit szerintem jól kiviteleztek filmvásznon.tumblr_mfcxv6C0i11rd0c6qo1_500.jpg
Nagyon sokat jelent nekem ez a sorozat, érzelmi értékkel bír, ennek ellenére most így vissza gondolva, annyira nem egy nagy szám. Nem mondhatom azt, hogy ne néztem volna hatalmas izgalommal végig a nyolc évadot, de azt kénytelenek vagyunk beismerni, hogy egyre kevésbé tetszettek. Már nem hozták az első pár évad színvonalát és egyre abszurdabb dolgokat találtak ki. De hát ez abszolút megérthető, mert nyolc évadot megcsinálni ugyanabból az alapötletből biztos nehéz lehetett.
Mégis ha megkérdezik tőlem, hogy milyen fantasy sorozatot ajánlok, akkor biztos, hogy ezt a sorozatot is elsőként sorolom fel. Örökre tvd-headerbennem maradtak a szereplők és az egész sorozat hangulata. Elvarázsolt Elena karaktere, a Salvatore testvérek azonnal ámulatba ejtettek és természetesen az összes többi karakter is a maga módján csodálatos.

Szerintem abszolút megéri belekezdeni ebbe a sorozatba, bár most már így “idősebb” fejjel nem egy akkora nagy cucc, de mégis nem tudom nem ajánlani ezt a sorozatot. 😀

Kedvenc szereplő: Katherine Petrova
Damon vs. Stefan? Stefan ❤

v5x67f3bdnh9ud35d1db.png

Érdekességek

1. Nina Dobrev (Elena / Katherine / Amara) majdnem kiesett a készítők kegyeiből, ugyanis nagyon beteg volt a meghallgatása napján, így nem tudta kihozni magából a maximumot. Mivel nagyon vágyott a szerepre, felvette videóra azt a részletet, amit a meghallgatáson kellett eljátszania, és elküldte e-mailben a rendezőnek, így övé lett a szerep.919e6d629167e901cc616a4b51a38b78--vampire-daries-the-vampire-diaries-quotes-sad.jpg

2. Steven R. McQueen (Jeremy) Elena öccsét alakítja, a valóságban azonban fél évvel idősebb a lányt alakító Nina Dobrevnél.

3. Eredetileg Ashlee Simpsonnak szánták a készítők Elena Gilbert szerepét, de Ashley Tisdale is esélyes volt – utóbbi azonban nem jelent meg a meghallgatáson.

4. Paul Wesley hisz a szellemekben. Saját elmondása szerint gyerekkorában egy családi vakáció alatt élte át eddigi első és egyetlen természetfölötti élményét, amikor is arra ébredt, hogy egy nő áll az ablaka előtt karba tett kézzel, és amikor megszólította, a látomás eltűnt.

media-share-0-02-05-9f5a7b070b5b1770c7b289561fa9e7cb86d2fc790bd8a72552aee260438db6a2-69817bac-116e-4e60-a14b-329e2358e927.jpg5. Ian Somerhalder (Damon) elsőként a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozat meghallgatására ment el, majd végül a Vámpírnaplók mellett döntött.

6. A második évad tizenkettedik részében megtudhatjuk Isobel telefonszámát (919-399-2507), amit rajongók millió hívtak fel. A szám rögtön rögzítőre kapcsol, és egy üzenetet hallhatunk Elenától, Stefantól és Damontől.

7. Nina Dobrev kedvenc része az első évad hatodik része, melyben többek között annak lehetünk szemtanúi, hogyan ismerkedett meg a Salvatore-testvérekkel Katherine Pierce, valamint Elena tudomást szerez arról, 593420483-large.pnghogy vámpírok márpedig léteznek.

8. Paul Wesley saját bevallása szerint szívesebben alakította volna Damont.

9. Végezetül: Damon Salvatore a valóságban is létezik. A karaktert egy Damien Salvatore nevű férfi inspirálta, aki mind külsőre, mind személyiségre hasonlít a sorozatban megismert szívtipróra. A sorozat egyik executive producere, Les Morgenstein vele nőtt fel.

10. Katherine Pierce haja a valóságban egy jól elkészített paróka volt.

Forrás 

Könyv

Igen, a Vámpírnaplók alapja egy könyvsorozat volt.

Lessétek meg a könyveket is:

Vámpírnaplók 1. – Ébredés

HALÁLOS SZERELMI HÁROMSZÖG0362_b1.jpg

Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar.
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől.
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte.
Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.
Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban!
Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély…

Itt többet olvashatsz róluk: https://konyvmolykepzo.hu/cimke/vampirnaplok

Könyv vs. film:

A Sorok-között könyves blog írója, egy nagyon jó listát írt össze a könyv és a sorozatbeli különbségekről. KATT IDE a megtekintésért.

Befejezés

“Az emberséged az a dolog, amitől önmagad vagy. Ne mondj le róla!”

 

the-vampire-diaries-6-sezon-19-bolum-muzik-kodaline-ready_8415499-4010_1200x630.jpg

Hozzászólás