Legendás állatok és megfigyelésük

Tartalom:

  • Előzetes                                                   large
  • Spoileres vélemény
  • Szereposztás és szereplők
  • Könyv
  • Extra érdekesség
  • Befejezés

Előzetes:

Spoileres vélemény: 

Bár sok blogger, már véleményezte az új Harry Potter filmet, én sem maradhattam ki. fantasticbeastsgif.gifKissé lemaradva vasárnap néztem meg a filmet, és őszintén szólva szerintem lenyűgöző volt. Sokaknak nem annyira tetszett, hiszen többet vártak volna az új varázsvilágban játszódó filmtől, de ha bele gondolunk abba, hogy ez a történetnek az első része, nem rossz, sőt nagyon is jó bevezetés. Megismerkedhettünk a főbb szereplőkkel és a sztori kezdetével.

tumblr_nzg4aakpk11qbjpavo1_1280A történet eleje azzal kezdődik, hogy Newt (Göthe) New Yorkba utazik a varázsállatokkal teli bőröndjével, ahonnan az állatok elkezdenek kiszabadulni. És ahogyan főszereplőnk a keresésükre indul, egyre nagyobb bonyodalmakba keveredik. Konkrétan nem szeretném végig elemezni a történetet, hiszen sokan mások már megtették, inkább a fontosabb részekről szeretnék megemlítést tenni.

A bőrönd rejtelmei: A kulcsfontosságú tárgy megalkotása volt a kedvencem. A kívülről egy poros utazóláda, de belül egy hatalmas és varázslatos világot rejt. Az állatokat valami elképesztően találták ki. Ugyebár az elveszett élőlényeknek nagyobb szerepük van, és az összes velük kapcsolatos helyzetet rettentő viccesen és jól ábrázolták, rengeteget lehetett nevetni a történeten. És bele gondolni, hogy mennyire nehéz lehetett mindezt megszerkeszteni és előadni…3e86c21d73869c70f2ae1009dfbf5667.gif

Muglik (magnix): A legfontosabb mugli a történetben Jacob, de róla később lesz szó, most főként a tömegre koncentrálnék. A történetben az emberek viszonylag nagy kétségbe eséssel ábrázolták, hiszen elkezdték felfedezni a varázsvilágot, és ennek köszönhetően rengeteg akadályt alkotnak a főszereplőknek. Számomra kissé meglepő volt az, hogy akkoriban Amerikában a muglik és a varázslók gyakorlatilag semmilyen kapcsolatba nem kerülhettek.

Obscurus: Ugyebár a legnagyobb “gonosz” a történetben, de szerintem valójában csak a a42271f72f21fdf8ef7b377ac6eadcc6c8b0b9bc_hq.giflegnagyobb kétségbe esés ábrázolása, azaz emberi állapot, ami már rettentően beteges és félelmetes és emiatt adott egy fantasztikus löketet az egész filmnek. Bár nemigazán ismerkedhettünk meg annyira ezzel a dologgal, szerintem a későbbi részekben még részletezni fogják.

A film önmagában igazából nem valami nagy dolog, de mivel már fentebb említettem, 0325e250-7d16-0134-ce0d-0aec1efe63a9.gifhogy ez csak az első része, emiatt engem lenyűgözött, bár igaz, hogy a film nézése közben egy kicsit hiányzott valami. Nagyon tetszett, hogy megmutatta számunkra a Roxforton kívüli világot, betekintést nyerhettünk a varázslók igazi életébe. Abba, hogy hogyan alakult ki a jövőbeli varázslóvilág és a kedvencem az volt, hogy visszahozta azt az igazi Harry Potter hangulatot.

Szereposztás és szereplők

Eddie Redmayne – Newt Scamander

Az én véleményem szerint Newt egy rettentő jó választás volt főkarakternek. Bár nem a landscape-1469310022-eddie-redmayne-fbszokásos, de nekem éppen ez nyerte el a tetszésemet. Imádtam, hogy mert ellenszegülni a szabályoknak, és minden helyzetben képes volt cselekedni és megnevettetni minket. Egy tipikus vidám karakter, aki azonnal bekerül az ember szívébe.

A színész pedig fantasztikusan alakította a szerepet, nagyon nagy gratuláció neki. Bizonyára, mint mindenkinek, neki is hatalmas tehetsége lehet, mert elképesztő és élethű volt minden helyzetben Newt. 🙂
Többet itt olvashatsz: https://starity.hu/sztarok/eddie-redmayne/

Katherine Waterston – Porpentina “Tina” Goldstein

Tina számomra nem igazán adott plusz dolgot a filmhez, de el se vett semmit, inkább fantastic-beasts-and-where-to-find-them-11semleges személynek tekintettem, avagy a tipikus szürke embernek. Voltak jó pillanatai, de néha már számomra nyomasztó volt a karaktere és túlfontoskodó. De emellett azt se mondhatom, hogy hanyagolni kéne, hiszen azért fontos karakter a történet szempontjából.

A színésznőt nemigazán ismerem, még egyik filmjét se láttam, de ahogyan Eddie, ő is remekül alakította karakterét, nem csalódtam benne.
Többet itt olvashatsz: https://starity.hu/sztarok/katherine-waterston-/

Dan Fogler – Jacob Kowalski

Jacob, nekem az egyik nagy kedvencem. Valahogyan azonnal megfogja az embereket, jacob-and-newt-2rengeteget nevettem a karakterén, mindig mosolyt csal mindenki arcára és remek barátja lett a három varázslónak. Elszomorított, hogy a végén el kellett felejtenie az egész varázsló világot, de legbelül, természetesen még ott rejlik benne.

A színészt itt sem ismertem eddig, de biztos utána fogok nézni a többi filmjének, mert nekem nagyon elnyerte a tetszésemet.
Többet itt olvashatsz: https://starity.hu/sztarok/dan-fogler/

Alison Sudol – Queenie Goldstein

Szerintem Queenie személyében egy erős női karaktert ismerhettünk meg, és számomra ez bf6f8ea40e814742457862a436a14eab8ea0edb4tetszett meg nagyon. A bájával mindenkit maga köré csavart. Általában az erős lány karakterek “fiúsak” szoktak lenni, ő viszont egy kifejezetten “nőies” jellemű karakter volt. Általa megint megismerhettünk egy másik oldalt, ami megmutatta, hogy akármilyen is vagy, ha kiakarsz emelkedni valahonnan az csak az akaratodtól függ.

Színészről itt olvashatsz: https://starity.hu/sztarok/alison-sudol/

Ezra Miller – Credence Barebone

Talán nekem ő a személyes kedvencem. Nem tudom miért mostanában nagyon kedvelem ezra-miller-as-credence-barebone-850x560az ilyen össze-vissza karaktereket, akiket nem lehet könnyen kiismerni. Talán az a különlegessége, hogy ő az obscurus, azaz ami elnyerte az én tetszésemet. Remélem az ő szála nem marad lezáratlanul a történetben és lesznek még érdekességek.

A színésznek bizonyára itt is nehéz munkája volt, átadni mindazt, amit a karaktere érzett… Szerintem a legtöbben elbuktak volna, de ő fantasztikusan csinálta.
Többet itt olvashatsz: https://starity.hu/sztarok/ezra-miller/

Johnny Depp – Gellert Greenwald

Bár körülbelül fél percig volt a képernyőn, én mégis megemlítem, mert számomra grindelwald-fantastic-beastshatalmas csavar volt a végén, hogy ő is megjelent. Johnny Depp az egyik kedvenc színészem, imádtam a filmjeit, remélem itt  is ugyan olyan fantasztikusat fog alakítani.
Többet itt olvashatsz: https://starity.hu/sztarok/johnny-depp/

Legendás állatok: Őket sem lehet kihagyni, hiszen fontos részét képezték a történetnek, 2c486ca576f0a7732732a28dcb2941a4szerintem főként ők adták meg a történet varázsát és humorosságát. A megalkotásukhoz HATALMAS gratuláció elképzelni sem tudom azt, hogy hogyan lehetett ezt kivitelezni.

Könyv:

Legendás állatok és megfigyelésük – J.K.Rowling Könyve a Harry Potter SorozathozMinden valamirevaló mágusháztartásban megtalálható a Legendás állatok és 1891616_5megfigyelésük egy példánya. Most de csakis egy adott ideig a mugli olvasóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megtudják: hol él a quintaped, mivel táplálkozik a puffskein, és miért nem tanácsos knarlok számára kint hagyni bármilyen élelmet.
A kötet megvásárlásával a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely csodásabb bármilyen varázslatnál. Ha ezt nem így érezné, csak abban reménykedhetek, hogy ha netán mantikór támadna önre, az arra járó varázslók kegyesebbek lesznek önhöz.
Megveheted itt: https://www.libri.hu/konyv/jk_rowling.legendas-allatok-es-megfigyelesuk-1.html

Angolul a filmhez való forgató könyv is megjelent már, akiket érdekel itt egy amazonos link: https://www.amazon.com/Fantastic-Beasts-Where-Find-Them/dp/1338109065

Érdekességek:

Színfalak mögött…

_88032650_ac14377a-ff9e-40a7-8911-3ad8466fff61.jpg

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Eddie párzó táncot tanít 😀 :

Befejezés:

“My philosophy is that worrying means you suffer twice.” -Newt

tumblr_oav1m8lbPK1uy3ut1o2_500.gif

Legendás állatok és megfigyelésük” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás